Eczanelerde
Geri Dön

Renklerin Enerjileri Bizleri Nasıl Etkiler?

Okuma Süresi
3 dk

Renklerin Enerjileri Bizleri Nasıl Etkiler? 

Bazı renklerin sizi daha pozitif hissettirdiği, bazılarının ise daha depresif hissetmenize neden olduğunu fark etmiş miydiniz? Renklerin enerjilerinin olduğu ve bizleri gerçekten etkilediği pek çoğumuzun doğruluğuna inandığı bir bilgi. Hatta yüzyıllar önce Mısırlılar ve Uzak Doğulular renkleri, birer şifa aracı olarak kullanıyor, alternatif tedavi yöntemi olarak renklerin enerjilerinden faydalandıklarına inanıyorlarmış. Peki hangi renkler, bizi nasıl etkiliyor? Aşağıda, kısaca bahsetmek isteriz. 

Kırmızı: Enerjinin ve Gücün Simgesi 

Kırmızı giydiğiniz günlerde kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Daha güçlü daha canlı diyebilir miyiz? Kırmızı, rengini ateşten alır ve kırmızının genellikle harekete geçiren ve iç enerjinizi dışa vurmanızı sağlayan bir etkisi vardır. Kırmızının iştah açıcı bir etkisin de olduğuna inanılır. Bu nedenle gıda firmaları logolarında veya ambalajlarında genellikle kırmızı rengini tercih ederler. 

Turuncu: Kabına Sığmaz Enerjinin Sırrı 

Kırmızının bir ara tonu olan turuncuyu giydiğinizde, siz de kendinizi daha enerjik hisseder misiniz? Turuncunun negatif enerjiyi azaltıp pozitif enerjiyi arttırdığı bilinir. Ev dekorasyonunda turuncuyu çocuk odası, koridor gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Sakinliğe ihtiyaç duyduğunuz yatak odalarında turuncu renginin kullanılmasını tavsiye etmeyiz. 

Sarı: Güneşin Temsilcisi 

Bulunduğu ortamı aydınlatan sarı renk, bilgeliğin ve ilhamın rengidir. Bu rengin özgüveni ve zihinsel başarıyı arttırdığına inanılır. Önemli toplantılarınızda, dikkatleri üzerinize çekmek istediğiniz davetlerde veya özel günlerde sarı rengi kullanabilirsiniz. Göz alıcı bir renk olduğundan ev dekorasyonunda duvar, perde gibi ana öğeler yerine koltukların üzerine koyacağınız kırlentlerde sarı rengi tercih etmek daha iyi bir fikir olabilir. 

 Yeşil: Yaşamın, Güvenin ve Varoluşun Rengi 

Bankaların ve finans şirketlerinin görsel iletişimlerinde neden genellikle yeşil rengini tercih ettiklerini merak etmiş miydiniz? Yeşil renk, güvenin temsilcisidir. Diğer yandan yeşilin yatıştırıcı bir etkisi vardır. Kendinizi güvende, huzurlu ve dingin hissetmek istediğiniz günlerde yeşil giyinmeyi tercih edebilirsiniz. 

 Mavi: Sessizliğin ve Sonsuzluğun Yansıması 

Denizin ve gökyüzünün rengi maviyi, yaratıcılığınızı desteklemek istediğiniz günlerde kullanabilirsiniz. Sanat ile uğraşıyorsanız atölyenizde tercih edebilirsiniz. Mavi, bir yandan ruhunuza sonsuz bir huzur sağlarken diğer yandan hayatınıza başarı, rahatlama ve iletişim yeteneği getirir. 

 

Diğer Blog Yazıları

thumb El Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? thumb 3 Katlı Cerrahi Maske Nedir, Ne Amaçla Kullanılır? thumb Daha Fit bir Görünüm için Değiştirmeniz Gereken Yeme Alışkanlıkları thumb Kahve Yerine Tüketebileceğiniz 5 Sağlıklı İçecek thumb Sağlıklı Bir Yaşam için Su Tüketiminin Önemi thumb Bakteri ve Mikroplarla Savaşırken El Temizliği Neden Önemlidir? thumb Ellerinize Ne Kadar İyi Bakıyorsunuz? thumb Neden İlk Yardım Eğitimi Almalıyız? thumb Virüslere Karşı Korunabilmek için Almanız Gereken 4 Önemli Önlem thumb Maske Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? thumb Sabahları Zinde Uyanmak için Neler Yapabilirsiniz? thumb Aloe Vera Bitkisinin Faydaları Nelerdir? thumb Zamanı Verimli Kullanmak için 5 Etkili Yöntem thumb Masa Başında Çalışanlar için Öneriler thumb Alkali Beslenme Nedir? thumb Ağız ve Diş Sağlığı için Nelere Dikkat Etmeliyiz? thumb Nefes Egzersizleri ile Stresi Yönetin thumb Renklerin Enerjileri Bizleri Nasıl Etkiler? thumb Baharda Burun Tıkanıklığı Yaşamamak için Neler Yapılabilir? thumb Evde Yapabileceğiniz 5 Aletsiz Spor thumb Ayak Sağlığınız için Doğru Ayakkabı Seçimi thumb Şeker Tüketmeden Yaşamak Hayatımızda Neleri Değiştirir? thumb Bebeklerde Burun Temizliğinin Önemi thumb Yeni Yılda Kendiniz için Alacağınız 5 Önemli Karar   thumb Soğuk Havalarda Çocuğunuzla Evde Yapabileceğiniz 5 Aktivite Önerisi thumb Bebeklerde Kaba Motor ve İnce Motor Gelişimi Nedir? thumb Okul Döneminde Çocukları Hastalıklardan Korumak için Alacağınız 5 Önlem thumb Mutlu İnsanların 5 Ortak Özelliği thumb Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırları thumb Sigarayı Bırakmanız için 5 Güçlü Neden thumb Gün İçinde Azalan Enerjiyi Artırmanın Püf Noktaları