Eczanelerde
Geri Dön

Soğuk Havalarda Çocuğunuzla Evde Yapabileceğiniz 5 Aktivite Önerisi

Okuma Süresi
3 dk

Soğuk Havalarda Çocuğunuzla Evde Yapabileceğiniz 5 Aktivite Önerisi

Yaz aylarında çocuklarla eğlenceli vakit geçirmek çok daha kolay, biliyoruz. Deniz tatili, havuz aktiviteleri, parklar ve ormanlar çocuklara zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor. Ancak soğuk havalarda da kaliteli aktiviteler yapmak ve ailece eğlenceli vakit geçirmek mümkün. İşte soğuk havalarda çocuğunuzla evde yapabileceğiniz 5 aktivite önerisi:

  • Cupcake Atölyesi

Malzemeleri hazırlayın ve atölyenizi çocuklar için açın! Küçük şefler mutfakta annelerine yardım etmekten çok keyif alır. Birlikte malzemeleri karıştırmaya başlayabilir, cupcake yapmanın aşamalarından çocuğunuza kısaca bahsedebilirsiniz. Mutfak oyunlarına ilgili bir çocuğa sahipseniz ona küçük şef şapkası ve mutfak önlüğü satın almanız onu çok mutlu edecektir.

Eve yayılan cezbedici kekin kokusuyla beraber yaptığınız cupcakelerin tadını çıkarmak harika bir aktivite olur.

  • Ebru Sanatına Küçük Bir Başlangıç

Çocuklar için evde yapabileceğiniz sanat setleri olduğunu biliyor muydunuz? Bunlardan en eğlencelisi şüphesiz ebru setleri. Paket olarak tek seferde tüm gereçlerini sipariş edebileceğiniz ebru setlerini kullanmanız oldukça kolay. Eğitici videolarını izleyerek çocuğunuzla temel düzeyde bilgi sahibi olabilir ve birlikte yapacağınız ilk ebru eseriniz için kolları sıvayabilirsiniz.

Ebru sanatı sizin için çok ilgi çekici değil ise minikler için seramik setlerini de deneyebilirsiniz.

  • Sinema Saati

Pazar akşamlarınızı neşelendirecek bir önerimiz var. Çocukların televizyon izleme saatini ailece gerçekleştirebileceğiniz bir kış aktivitesine dönüştürmek ister misiniz? Patlamış mısırın bu ambiyansı tamamlayacağından eminiz.

Çocuğunuzun yaşına uygun bir animasyon ya da tercihinize göre sevimli bir hikayeye sahip bir filmi açıp, ailece patlamış mısır, film keyfi yapmak kulağa hoş geliyor, değil mi?

  • Puzzle Zamanı

Çocuğunuzun puzzlelara ilgisi varsa size harika bir önerimiz var. 500 ya da 1000 parçalı puzzlelar, kış günlerinde evde hep birlikte kaliteli vakit geçirmenize yardımcı olacaktır. Zevkinize göre seçeceğiniz bir puzzle için evde kullanmadığınız bir masayı seçin ve akşam yemeğinden sonra hep birlikte puzzle yapmaya başlayın. Hem eğitici hem de eğlenceli bu aktivite, günlerce birlikte vakit geçireceğiniz eğlenceli anılarınızın mimarı olacak. Puzzle tamamlandığında isterseniz onu çerçeveleterek duvarınıza asabilirsiniz.

  • Sessiz Sinema

Biraz çocukluğumuza dönmeye ne dersiniz? Tabletler, televizyonlar yokken neler yapardık? Akşam yemeğinden sonra karanlık çöktüğünde vakit nasıl geçerdi? Kış akşamlarının nostaljik oyunu sessiz sinemayı size hatırlatmak isteriz. Adı sessiz sinema ama tahmin edilecek şeyi basitleştirebilir, 2 takıma ayrılarak çocuğunuzun yaşına uygun kelime veya cümleleri tahmin etme oyunu oynayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

thumb El Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? thumb 3 Katlı Cerrahi Maske Nedir, Ne Amaçla Kullanılır? thumb Daha Fit bir Görünüm için Değiştirmeniz Gereken Yeme Alışkanlıkları thumb Kahve Yerine Tüketebileceğiniz 5 Sağlıklı İçecek thumb Sağlıklı Bir Yaşam için Su Tüketiminin Önemi thumb Bakteri ve Mikroplarla Savaşırken El Temizliği Neden Önemlidir? thumb Ellerinize Ne Kadar İyi Bakıyorsunuz? thumb Neden İlk Yardım Eğitimi Almalıyız? thumb Virüslere Karşı Korunabilmek için Almanız Gereken 4 Önemli Önlem thumb Maske Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? thumb Sabahları Zinde Uyanmak için Neler Yapabilirsiniz? thumb Aloe Vera Bitkisinin Faydaları Nelerdir? thumb Zamanı Verimli Kullanmak için 5 Etkili Yöntem thumb Masa Başında Çalışanlar için Öneriler thumb Alkali Beslenme Nedir? thumb Ağız ve Diş Sağlığı için Nelere Dikkat Etmeliyiz? thumb Nefes Egzersizleri ile Stresi Yönetin thumb Renklerin Enerjileri Bizleri Nasıl Etkiler? thumb Baharda Burun Tıkanıklığı Yaşamamak için Neler Yapılabilir? thumb Evde Yapabileceğiniz 5 Aletsiz Spor thumb Ayak Sağlığınız için Doğru Ayakkabı Seçimi thumb Şeker Tüketmeden Yaşamak Hayatımızda Neleri Değiştirir? thumb Bebeklerde Burun Temizliğinin Önemi thumb Yeni Yılda Kendiniz için Alacağınız 5 Önemli Karar   thumb Soğuk Havalarda Çocuğunuzla Evde Yapabileceğiniz 5 Aktivite Önerisi thumb Bebeklerde Kaba Motor ve İnce Motor Gelişimi Nedir? thumb Okul Döneminde Çocukları Hastalıklardan Korumak için Alacağınız 5 Önlem thumb Mutlu İnsanların 5 Ortak Özelliği thumb Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırları thumb Sigarayı Bırakmanız için 5 Güçlü Neden thumb Gün İçinde Azalan Enerjiyi Artırmanın Püf Noktaları